El ministeri de sanitat publica el document de consens sobre SQM.

 

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha presentat el primer document de consens realitzat a Europa sobre la síndrome de Sensibilitat Química Múltiple (SQM). L’objectiu principal d’aquest document és contribuir a un major coneixement de la SQM i facilitar als professionals sanitaris la presa de decisions sobre la prevenció, el diagnòstic i l’abordatge terapèutic d’aquesta dolència.

El mes de febrer de 2010, en el marc d’una reunió en el Ministeri de Sanitat, va formar-se el “Comité Nacional para el Reconocimiento de la SQM”, comitè format per les següents organitzacions: ABAF, ACAF, AFCISQUIM, Alas de Mariposa, ALTEA-SQM, APQUIRA, AQUA, ASQUIFYDE, AVASFASEM-AVASQ, ENA, MERCURIADOS, Plataforma Estatal contra la Contaminación Ambiental, PLATAFORMA PARA LA FM-SFC-SQM… Aquest comitè va proposar al Ministeri de Sanitat una llista de metges per a treballar conjuntament amb el ministeri, a fi d’arribar a consensuar un primer document sobre la Sensibilitat Química Múltiple (hipòtesis d’etiologia, diagnòstic, tractaments, repercussions laborals i socials…).

Són moltes les llacunes existents sobre les causes de la SQM, el seu origen i mecanismes d’acció, la qual cosa ha dificultat el desenvolupament d’una base clínica científica que permeti el seu diagnòstic i tractament. Aquestes dificultats han motivat que les persones afectades per SQM sovint s’enfrontin a situacions en les quals els seus símptomes són confosos sent derivades a diferents especialistes amb el conseqüent retard en el diagnòstic, la qual cosa unit a la no existència, en l’actualitat, d’un tractament adequat té conseqüències físiques, psicològiques i socials tant per a les persones afectades per SQM com para les seves famílies.

Aquest primer document de consens ha comportat un treball laboriós i encara presenta força mancances, però admet l’existència de les persones afectades per aquesta malaltia i s’esdevé un gran avenç de cara a un futur reconeixement de la SQM..

Accés al Document:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s