Malaties emergents i drets vulnerats

Encara els malalts afectats per la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica o les sqm, veuen com una i altre vegada se’ls nega la condició de persones suficientment malaltes, per reconèixer la incapacitat, perquè “el pacient no presenta reduccions anatòmiques o funcionals”.

Dir que se’ls nega la condició de persones suficientment malaltes, no es cap exageració. No què va, si no “presenten alteracions funcionals ni anatòmiques”… no es considera que pateixin cap patologia, que els impedeixi treballar en les mateixes condicions que algú que gaudeix de salut plena.

I el dolor? un dolor infernal que viatja per tot el cos…això no és una alteració funcional?I el cansament exagerat, l’esgotament total…tampoc?

Lentament veiem com la crua realitat s’obre pas per sobre de la absurda negació de la realitat de la patologia que pateixen aquestes persones, i de tant en tant, veiem com des de el poder judicial, es reconeix l’existència real de les limitacions que imposen aquestes malalties a les persones afectades.

Enterrariem les actituds negacionistes, amb una campanya de sensibilització social, explicant que les persones afectades per aquestes malaties emergents son persones malaltes, que no es poden comparar amb les persones sanes a l’hora de veure si poden o no dur a terme una prestació laboral sense adaptació del lloc de treball.

Quedaria clar per tots els agents implicats en el seguiment i atenció d'aquestes persones que hi ha afectats que mai més podrán tornar a treballar?

 Més informació :

http://recorta.com/c05252

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s