Falta feina per fer.Un llarg camí ple de miratges

ssfamilia.jpgFalta molt camí per recórrer. Hi ha molta feina pendent de fer.

Tanmateix,  la situació en la forma d’afrontar aquestes malalties no es pot dir que sigui la mateixa de fa tan sols dos anys. Hi ha alguns avenços, tan el que fa a l’atenció als malalts com a metodologies per mirar d’explorar el patiment en forma de dolor en la Fibromiàlgia.

En el que fa a l’atenció als malalts, en el decurs de les reunions que estem duent a terme amb les diferents Gerències Territorials, hem vist un lleuger canvi de tendència, que al menys si fem cas del que ens expliquen i del que sembla, podem entreveure. Hi ha un denominador comú en totes les reunions en les que hem estat presents. Totes les UHE-ens diuen- estan començant a funcionar.

És a dir no van desenvolupar la Resolució 203/VIII, a partir del 21 de maig de 2008, sinó que estan començant ara. Sembla que s’observa una tendència en positiu de canvi d’inèrcia.


Hem d’acabar aquest procés de reunions i analitzar les dades que els diferents responsables de les UHE han anat aportant.Res per tirar-hi coets, però si que sembla que hi ha consciència de que l’atenció als malalts s’ha de sustentar en l’empatía del professional vers el malalt.

Lògicament, caldrà tornar a engegar un procés d’avaluació.

D’altre banda també la tècnica i la ciència van avançant -lentament- amb la cerca de dispositius que ajudin al professional en la seva tasca de diagnòstic i seguiment de les malalties. Aquí en teniu un bon exemple:

http://www.europapress.es/sociedad/salud/noticia-disenan-sistema-facilita-diagnostico-fibromialgia-20100628171623.html

El que us deia, hi ha un canvi de tendència. Hem de continuar la nostra lluita per la millora a l’atenció als malalts, sí, però crec que avui podem ésser una mica més optimistes. Encara manca que a la pràctica es vegi una clara voluntat de reforç d’aquest canvi de tendència a l’abordar l’atenció als malalts. Avui podem afirmar tímidament que, encara que els costa, i en algun cas els costa molt, avui es pensa en la necessitat d’escoltar els que els malalts expliquen.Sovint tinc la sensació d’estar davant d’un llarg camí, en el que com si estiguéssim a ple desert, ens trobem amb un grapat de miratges.Si, miratges en forma de presentacions en Power Point! 

Ens demanen un vot de confiança. És difícil d’atorgar. Falta alguna cosa més que les bones paraules.Encara estem esperant que les  UHE es dignin  respondre els qüestionaris enviats. Bona voluntat? ganes de fer-ho bé?…Uhhh!.

 L’excepticisme està prou justificat. No deixarem d’esser exigents en el que fa a l’atenció als malalts. En el compliment dels contiguts de la Resolució 203/VIII, cal recordar – un cop més- votada i aprovada per tots els grups parlamentàris al parlament de Catalunya 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s