Estrenyent el cinturó.

crisi ...quina crisi?He pogut llegir que es plantejen seriosos problemes en la prestació dels serveis al sistema de salut pública i sembla que ens volen traslladar els costos dels plats trencats a la crisi econòmica a nosaltres, els ciutadans, sense mirar si podem arribar a fi de més o no.

Volen retallar costos en la sanitat pública. Ens diuen que l’actual model no és sostenible. A veure perquè no és sostenible?

Sembla que tan el govern de la nació com el de la Generalitat de Catalunya ens volen estrènyer el cinturó. La idea de que vista la crisi econòmica estrènyer el cinturó al ciutadà és el correcte, és una idea totalment equivocada. Recordeu com el sr. President del Govern, va negar la crisi- per tres vegades?- i recordeu com es van abocar centenars de milions d’euros al sector financer espanyol? Recordeu com ens deien que els bancs espanyols eren els que en millor situació eren en tot el mon?

Hem d’analitzar detingudament la qüestió. El que no s’hi val és que mentre nosaltres fem un forat més al nostre cinturó per ser bons ciutadans i estrènyer-nos-el, alguns se’n estiguin comprant mitja dotzena de cinturons i sense reparar en el preu que ens costa (sí per què tenen la cara dura de comprar –se mitja dotzena de cinturons i ens els fan pagar a nosaltres).Volen socialitzar els costos de la crisi i volen privatitzar els guanys que s’obtenen. Sí, intenten justificar la necessitat de primer retallar costos, i després, privatitzar la salut pública..

Anem a pams. Volen retallar costos en la sanitat pública. Ens diuen que l’actual model no és sostenible. A veure perquè no és sostenible? Parlen de receptar medicaments genèrics…això està bé, però per quina raó no s’entra a dosificar correctament la medicació que ens prenem?. Perquè ens fan comprar capses de 50 comprimits quan solament en hem de prendre 10?. Algú s’ha aturat a comptar quan es paga de més per una dosificació exageradament incorrecte?

I com s’explica el sobre cost que s’ha produït- segons he pogut llegir en diversos mitjans- en la construcció del nou hospital del Baix Llobregat ? Què passa, és que aquí no calia un control pressupostari?.

Quants “informes” s’han confeccionat i quan ens ha costat als ciutadans?

Quants càrrecs de “confiança” té l’actual administració catalana? I a nivell de l’estat espanyol?

Quant ha costat construir el “cos diplomàtic” català?. No dic que Catalunya no hi tingui dret, però s’ha de fer ara?. És el millor moment de fer-ho?. No podem esperar uns anys? Que  no s’havia de triar entre “cañones o mantequilla”? Oi que ens deien que tot no pot ser?

Si no hi ha calers per sufragar els costos de mantenir un nivell adequat de Salud pública en els nostres ciutadans, doncs que s’augmenti la pressió fiscal via impostos directes. La salut no és, no pot ser un negoci en un estat democràtic de dret. La salut és un dret de la població. No és un negoci que ha de repartir guanys entre uns pocs privil·legiats.

Estrènyer el cinturó a les prestacions de salut pública? … copagament? I vostès senyors quan s’estranyiran el seu cinturó?. Sí el seu i no pas els dels ciutadans!. Sempre cal traslladar els costos als ciutadans oi? I si pot ser als que no poden o no saben protestar oi?.

Quants calers es gastaran i s’estan gastant ja en larics? campanya pre-electoral?I en la campanya electoral, quants partits sobrepassaran la despesa electoral legalment establerta?

Qui i quan s’ha d’estrènyer el cinturó senyors del govern?Volen començar per atacar el sistema de salut pública…oi ?

Doncs amb el meu vot no hi comptin, no.    

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s