Ara és el moment de fer pinya.

Fent pinyaActualment, hi ha engegades, diverses iniciatives destinades a l’estudi del retrovirus XMRV, i desde la Plataforma de Familiars les recolzem totes elles, i ens felicitem de que finalment tants laboratòris s’hagin involcrat en la recerca de les causes de la Fibromiàlgia i de la SFC. 


Sembla evident que estem a punt de viure un canvi de paradigma científic en la SFC, i probablement en els laboratoris més seriosos del món que es dediquen a la investigació d’aquesta malaltia ja s’està construint el fonament científic perquè, ben aviat, es faci palesa i sigui possible una altra manera d’entendre, estudiar i tractar la SFC.

Estarem amatents a aquests desenvolupaments. Mentrestant, fem nostre l’enfocament defensat reiteradament a Catalunya per la Comissió Promotora de la ILP i organitzacions d’ajuda mútua serioses, com la ACAF i la Federació Catalana per la FM / SFC, de que la millor manera que els avançaments científics repercuteixin en equitat en la nostra societat, i sense augmentar encara més les desigualtats en salut,  és vinculant de forma indisoluble, investigació, formació i atenció médica, en el sector públic de salut. I això és especialment cert en el cas de malalties com la Fibromialgia, la SFC i la SSQM.

Es de dessitjar la màxima col·laboració, tant per part dels malalts, com per part dels estaments polítics, mèdics, científics i socials. Si tots hi sumem, podrem afavorir grans resultats. Desde la Plataforma FAMILIARS FM-SFC estem per deixar treballar amb tranquil·litat als professionals de la ciencia.

Anuncis

3 responses to “Ara és el moment de fer pinya.

  1. Em sembla especialment important el que es diu en aquesta entrada, i en especial la referència a la fiabilitat de la investigació pública i de qualitat, i que ha d’estar el més lliure possible de lobbies, laboratoris o qualsevol organisme interessat en objectius que massa sovint són massa comercials i tenen poc en compte amb les persones malaltes.
    Naturalment, m’apunto a fer pinya!

  2. Sí, però l´investigació pública, en aquest cas, pot estar també interessada a no trobar el retrovirus, per estalviar-se un tractament que resulta molt car, com és el dels retrovirus.
    ¿Algú sap quins són tots aquests estudis?¿Qui els fa i qui els subvenciona?

  3. Gràcies Alba, per la teva aportació.
    Certament hi ha un risc real de que hi hagui algún moviment, en el sentit que apuntes. I aquí és on cal demanar que tots fem pinya.La informació és fonamental, haurem d’estar força atents, però el el que no podem fer és possar la vena avans de que es produeixi la ferida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s