Avui el Diàri Oficial de la Generalitat de Catalunya, recull bona part de la Resolució 203/VIII de 21 de maig de 2008.

 

Estem d’enhorabona, perquè avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre SLT/115/2010, per la qual es regulen les Unitats Hospitalàries Especialitzades en fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica.

Hem de manifestar la nostra satisfacció, perquè l’odre de la consellera de salut, avui publicada al DOGC recull les principals reivindicacions del col·lectiu de persones afectades de FM i SFC sobre l’atenció que aquestes malalties han de rebre en el sistema públic de salut, d’acord amb allò que estableix la Resolució 203/VIII, aprovada unànimement pel Parlament de Catalunya, el 21 de maig de 2008.

Parlament de CatalunyaLa Resolució 203/VIII va ser el fruit de la feina i l’esforç de molta gent del nostre país. Principalment, de l’esforç de moltes persones malaltes. I també del suport que la ILP per a l’atenció per a la FM i la SFC va rebre per part de més de 140.000 ciutadans i ciutadanes. Aquella ILP, finalment, va ser retirada com a forma vehicular, per tal que en poguessin triomfar els seus continguts en forma de Resolució Parlamentària. Resultat votació al Parlament 21 maig de 2008I és la mateixa Resolució 203/VIII la que estableix que l’àmbit territorial d’atenció, el personal i el funcionament de les unitats s’han de determinar en la corresponent ordre del conseller o consellera de salut. I, malgrat que amb força retard, aquesta és l’Ordre la que avui es publica al DOGC.

Hem de veure ara, quin encaix tenen les SQM en aquesta atenció que ara -digem-ne- s’engega…no podem deixar oblidades les persones -que en son moltes- afectades de SQM.

Queda força feina per endavant, i estem en una llarga carrera de fons, però anem avançant i en aquest sentit,  l’ordre avui publicada- cal reconèixer-ho- és un avanç en la bona direcció.Entenem que, donant compliment a aquesta Ordre de la Consellera de Salut, el dret a una atenció de qualitat per a la FM i la SFC en el sistema públic de salut quedaria absolutament garantit; la total posada en marxa de les unitats especialitzades que s’ordena crear i el dret de totes les persones que les necessiten a accedir-hi serien una fita de la que, tots i totes, ens en podríem enorgullir.

Per més informació,cliquéu aquí

Anuncis

One response to “Avui el Diàri Oficial de la Generalitat de Catalunya, recull bona part de la Resolució 203/VIII de 21 de maig de 2008.

  1. Jordi, comparteixo l’enhorabona i repetereixo que aquest és el camí; poc a poc i bona lletra, i assegurar-nos de que es compleix la Resolució. Queden encara coses: les llistes d’espera segueixen sent d’escàndol, i altres qüestions importants, però una cosa darrera l’altra… Una abraçada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s