Democràcia i maduresa

braus11.jpgAvui he sentit aquella dificultat que solament es sent quan  has de respondre preguntes que no són per contestar per qui las rep.

Se’m fa difícil respondre amb objectivitat. 

M’han preguntat …i com és que la Iniciativa Legislativa Popular dels braus ha sortit endavant i en el cas  de la que procurava la millora en l’atenció als malalts no?

Qué distingèix la Iniciativa Legislativa Popular en favor de la millora en l’atenció mèdica dels malalts de fibromiàlgia i/o SFC, de la Iniciativa Legislativa Popular dels braus, que avui s’ha admès a tràmit?

És que el patiment d’uns animals està per damunt del patiment d’un col·lectiu de persones malaltes? 

Quantes iniciatives legislatives populars presentades davant del Parlament de Catalunya que han recollit el mínim exigit, han prosperat? 

I qui ha promogut les que han sortit endavant? 

Tornaran a deixar llibertat de vot als nostres parlamentaris?

Estem en una democracia participativa madura? 

He sentit que aquestes preguntes no me les havien de fer a mí, sinó a ses senyories… 

Tanmateix, aquesta altra pregunta sí que la puc respondre:  

I la Resolució que va substutuir la ILP i que  fou votada unaniment s’està complint? 

No no s’está veient cumplida.

Democràcia madura…sí gràcies!

 

Anuncis

4 responses to “Democràcia i maduresa

 1. Jordi, la democràcia ha de madurar, però no sé si amb el vot secret dels diputats i diputades, com si els fes por que se sàpiga el que voten… Jo vaig trobar aquesta sortida francament covarda, tot i que va permetre que 7 vots de diferència donessin la oportunitat de que es segueixi discutint el contingut de la ILP. Cadascú ha de ser responsable dels seus actes, i més quan desprès es poden convertir en lleis. No vàrem haver de donar repetides vegades la cara nosaltres, quan varem tirar endavant i donar suport a la ILP sobre la Fibromiàlgia i la Síndrome de l Fatiga Crònica? En relació a les altres coses que dius, totalment d’acord. Una abraçada!

 2. És cert. La resolució parlamentaria que ordenava al Govern obrir 11 unitats d’atenció especialitzada per als afectats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica no s’ha complert. Les unitats son majoritariament “virtuals”. Només cal anar a l’Hospital de Sant Pau i preguntar si atenen aquestes patologies. Et diran que no i estarrufant el nas et diràn que ells ni les atenen ni les pensen atendre. El mateix passa a Mollet, etc.
  Aquestes malalties de fet son malalties immunològiques, i qui les pateix te un retrovirus anomenat XMRV. Per tant el tractament adhient seria a base de retrovirals, però Catsalut recomana que siguin atèses amb antidepressius i ansiolitics. Els malalts porten anys reivindicant una correcte atenció però tothom mira cap a un altre costat. Els retrovirals son cars i en canvi els antidepressius son un tapa boques molt més econòmic.
  Qui es cregui que això és una democràcia va ben errat. Aquí es fa el que diu la Geli, i tothom a callar, començant per els medis de comunicació que varen silenciar la Iniciativa Legislativa Popuplar d’aquests malalts. De fet, si vols que et facin l’analitica del XMRV, has d’anar a un laboratori privat, en cap Hospital Públic t’ho volen fer. Aquí ni democràcia ni justicia; nomes tenim un pais en evident estat de descomposició.

 3. Jordi, tienes razón. ¿Qué hacen estos parlamentarios ocupándose de los derechos de unos pocos animales y no se ocupan de los enfermos de fibromialgia y SFC, ni de tema del peligro de los transgénicos?
  No es que la democracia no sea madura, es que estos parlamentarios no saben qué es la democracia, cómo se lleva a cabo, etc.
  No merecen estar en el Parlmanet.

 4. Gràcies per els vostres cometàris…La veritat és que el panorame és…desolador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s