Un petit pas , però un pas sense retorn enrere.

senat2.jpgLlegeixo amb renovada esperança ( ja sabeu és l’últim que s’ha de perdre) que en el dia d’ahir, 23 de setembre de 2009, el ple del Senat de les Corts Espanyoles, ha aprovat, amb el vot unànime de tots els grups parlamentaris, una moció instant el govern espanyol a:

-Promoure d’acord amb les Comunitats Autònomes, línies d’atenció, assessorament, i suport als treballadors amb fibromiàlgia i a fomentar, mitjançant la negociació col•lectiva, i el•laboració de plans d’igualtat, l’adaptació dels llocs de treball a les condicions físiques d’aquestes persones malaltes.

-Que engegui amb les Comunitats Autònomes els procediments que calguin per tal de conèixer l’incidència i prevalença de la fibromiàlgia i la fatiga crònica a Espanya.

– Anima al govern de la nació per tal que difongui les millors pràctiques en el tractament de la fibromiàlgia i la fatiga crònica per part de les Comunitats Autònomes que disposen d’un protocol per a l’atenció d’aquets síndromes.

-Insta a la revisió del document sobre la fibromiàlgia.
-Suggereix a les societats científiques més involucrades en el diagnòstic precoç, tractament i seguiment que arribin a un acord per tal de divulgar entre els seus membres el coneixement científic existent en aquesta matèria.

Ara bè…quins efectes té una moció com la que es va aprovar ahir?

Opino que el primer que cal dir, és que no té efectes jurídics. Aquesta moció és una petició al govern de la nació, per tal que actuï davant del problema plantejat per el gran nombre de persones diagnosticades .I la Cambra Alta, no pot obligar al govern de la nació a complir aquesta moció … L’única cosa que pot fer el Senat és aprovar una altra moció, recordant al govern ( si es dona el cas) el seu incompliment.

De tota manera es miri per on es miri …és un pas endavant…a falta de i veure’l publicat al butlletí del Senat, el fet de que hagi estat aprovat per unanimitat significa que tots els grups parlamentaris del senat, han adquirit un compromís seriós de defensa i control del compliment d’aquest text.

Novament s’avança en el reconeixement dels drets d’aquests malalts, Primer vam viure una votació unànime al Parlament de Catalunya en l’aprovació de la Resolució 203/VIII, i ara veiem l’aprovació d’aquesta moció.

Solament afegiré que un cop aprovada aquesta moció i en compliment de l’article 174 del Reglament del Senat, el Govern de la nació té 6 mesos per informar del compliment d’aquest text aprovat ahir, 23 de setembre de 2009, pel ple del Senat espanyol.

Anuncis

6 responses to “Un petit pas , però un pas sense retorn enrere.

  1. Una bona recomanació, que en el cas de Catalunya es torna de més fàcil aplicació si s’aplica la Ressolució aprovada pel Parlament arrel de la ILP sobre aquestes malalties. A veure si aquí la Conselleria espavila (si pot) una mica! Una abraçada,

  2. Tinc entès que al Congrés de Diputats, la comissió de sanitat, encapçalada per Gaspar Llamazares, també està treballant en aquest sentit i ha presentat mocions. A veure. No serà per falta d’implicació dels afectats, que no parem…

  3. Moltes paraules, moltes bones intencions però mai recolzats per fets. Els socialistes porten manant dues legislatures seguides i no han fet res mes que presentar aquesta carta d’intencions? A qui volen enganyar? Han perdut tota credibilitat tant a Madrid com aquí. I si no, que ho preguntin als malalts que varen promoure, amb la oposició del Govern, una llei que obligués a atendre dignament als malalts en unes unitats especialitzades en aquestes complicadissimes patologies. El resultat un anys i mig després, uns cartells penjats en unes portes dels Hospitals però sense que hi hagin autentiques unitats al darrera. Jo no vull paraules, jo només em crec els fets.

  4. Sinceramente, creo que ha llegado el momento de formar un partido político que concurra a las próximas elecciones catalanas.Creo que meter al menos un diputat en el Parlament sería bastante fácil. Con los actuales niveles de abstención con 30.000 votos en BCN ya lo tendríamos. Es lo único que queda por hacer, creo que habría que considerarlo seriamente. Por supuesto el partido debería tener como “ideario” exclusivo la defensa de los enfermos de fibromialgia. ¿Qué dices Jordi? Saludos a todos.

  5. Bueno.
    Si hay quien tenga capacidad y medios para organizarse para lograr representación parlamentaria en la próxima legislatura…pues no me parece mala idea, no.
    Eso sí..fácil lo que se dice fácil, no lo veo.

  6. Tienes razón Jordi. No es fácil. Ni difícil. Es sobre todo una cuestión de tiempo y ganas. Me he informado mirando la ley de partidos y alguna web de partidos “recientes”. Veré que puedo hacer y hasta donde soy capaz de implicarme. Quizás el tiempo es corto para la próximas elecciones, pero si el “Partido pirata” ha sido capaz de estar ahí, es indudable que con todos los afectados que somos (directa o indirectamente) se podría hacer algo. Saludos.José Miguel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s