Ampolla mig buida o mig plena?

empollaAmpolla mig buida o mig plena? 

No sabria pas ben bé que dir. Ahir vàrem participar en la reunió de la Comissió de Seguiment de la Resolució 203/VIII. Es tractava de que ens expliquessin al Cat Salut l’informe de compliment ( és a dir de no compliment) de la Resolució 203/VIII. 

Se’ls va preguntar que en una escala de 0 al 10, valoressin el nivell de compliment de la Resolució parlamentaria aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya  el  dia 21 de maig de 2008. Bé no hi va haver una resposta clara.

Sí que el Dr. Argimón cap de la Divisió d’Avaluació de Serveis del CatSalut, va afirmar que podíem dir als nostres representats que ens assegura que les 16 UHE hores d’ara funcionen, això si, encara  no al 100%. Es el que dèiem hi ha una declaració d’intencions, plasmada en un informe sobre el grau de compliment de la Resolució parlamentària. No hi ha realitats en el temps present. 

Se’ls va oferir parlar de la realitat, que ens expliquessin els problemes en que es troben per dur a terme el desplegament de les UHE, se’ls va oferir ajut per treballar seriosament partint de la realitat del dia d’avui…

Bé, si ens fitxem solament en aquesta declaració d’intencions, hem de dir que no tot es negatiu. Que com a declaració formal d’intencions, ho valorem positivament, però la realitat del dia a dia, es molt diferent. Segons les nostres fonts d’informació, hospitals i pacients…això no rutlla. 

No es pot fer passar per UHE, en el sentit que diu el mandat parlamentari, el fet de que hi haguí un reumatòleg o un internista passant visita als malalts. No senyors..no és això.

La resolució diu clarament que a les UHE hi ha d’haver una atenció pluridisciplinar, conformada per especialistes de diverses disciplines. 

No podem compartir l’afirmació del Dr. Argimón de que totes les UHE funcionen. Properament la Dra. General la dra. Ma. Luisa de la Puente i el matèix dr. Argimón haurán de passar comptes al Parlament de Catalunya, davant la Comissió de Salut, …perquè també han de respondre de la seva gestió en el desplegament dels continguts de la resolució parlamentaria. 

Intentarem ser-hi, intentarem que també s’escolti la nostra veu. 

L’ampolla, és mig buida o mig plena…?

Senzillament no s’està omplint correctament!!!…I és mig buida, tirant a buida.  

Plataforma FAMILIARS FM-SFC

Anuncis

5 responses to “Ampolla mig buida o mig plena?

 1. L’ampolla és bastant buida, i haurà d’omplir-se. A això hi contribuirà l’empenta que també ha de fer el propi usuari. S’ha d’anar empenyent cap amunt des del malalt al metge de primària i amunt. Sense por ni complexos, defensant els propis drets. Estem en una carrera de fons.

 2. El día 25 de Junio mi mujer debe pasar por el ICAM. Digamos que ella ya ha seguido el procedimiento que se pretende aplicar ahora. Está diagnosticada como “Fibromialgia” ya ha pasado por la Unidad del Dolor del Clínico (2005) y lleva el correpondiente seguimiento desde entonces. En nuestra última visita al ICAM (Septiembre) una dermatóloga que ni siquiera se leyó los informes le dió el alta. Bueno, ya os contaré. No sé si dejar mi “pre-budismo” en casa y en su lugar llevarme ya la silla que le voy a romper en la cabeza al primero que suelte alguna memez. Es broma. Ya he comprado gasolina y un saco de nitrato de amonio. También es broma. Pero algun día pasará algo. Ánimo a todos.

 3. Ja se que tú ets un lluitador incansable per la nostre causa, i potser la veuras mig plena.
  Però si et poses al nostre lloc, i no crec que et costi gaire, perquè ho tens a casa, EL GOT EL MIG BUIT, i jo diria que ni tant sols mig.
  Ahir el meu metge de capçalera, devant meu va trucar a l’Hospital General de Vic, i li van dir que no hi havia res de res, per no haver-hi, ni tant sols hi ha cap noticia que s’hagi de fer res.
  I nosaltres algun dia no podrem més, com diu Scardanelli, tot te un limit, i en el nostre cas ja està a punt d’acabar-se.
  Gràcies, Jordi per la informació i per la teva lluita constant.
  Una abraçada.
  Maite

 4. Bueno. Espero que esto que os voy a contar signifique un cambio de actitud de una vez por todas, por parte del Departament de Salut.
  Como os avancé, hoy mi mujer debía pasar por el ICAM. No os puedo decir la especialidad de la Dra. ya que mi mujer no se lo ha preguntado.
  En cualquier caso mi mujer ha aportado sus informes como ya os dije. La Dra. le ha dicho que si estaba tan mal (lleva más de un mes prácticamente sin poder salir de casa) que la remitiría a un especialista.
  Ella le ha dicho que claro,(¡cómo no ¡), pero que se tratará de un especialista en Fibromialgia y no un reumatólogo que le hiciera levantar el brazo (+-). También ha esgrimido la resolución del Parlament. Sigue de baja.
  Espero que se pongan a trabajar de verdad y no sea “simplemente” por no poder estar por encima de la ley. Es duro tener que decir esta obviedad. Nosotros ya llevamos once años con este tema…
  Saludos a todos y ánimo.

 5. Jo crec que és buida, perquè l’han omplert… d’aire. Primer, “creant” unitats a base de canviar de nom el que ja hi havia. Ara, “traient-se de sobre” les fibromiàlgiques (i que malament que sona, que despectiu…) i negant-se a diagnosticar nous casos per no derivar-los, i “esbandint” els ja existents. No ens volen o ens fan fora de les Unitats del Dolor, i no ens deriven a les “noves” unitats, o ho fan a través de psiquiatria, que al seu torn ens remet altre cop al metge de capçalera. Això és una comèdia, vendre fum. Espero amb expectativa, però em sap greu dir que amb poca esperança, el resultat de les vostres gestions i investigacions. Espero també a veure què diran els parlamentaris que l’any passat sortien a la foto, quan tots estiguin menys entretinguts amb tot això de la grip A, és clar… Per cert que acabo de llegir al diari que s’ha autoritzat la fabricació d’un xarop antiviral amb part del milió de tractaments en pols que va adquirir el Govern per fer front a la grip aviar… Si és que se’ls nota tot, i es pensen que som idiotes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s