D’acord amb el comunicat de l’ACAF

Poc a poc anem avançant.

Gràcies a tu, que has lluitat en la mesura de les teves possibilitats, avui podem estar una mica més esperançats…en lleguir el que ens explica ACAF:

Avui hem sabut d’una campanya informativa i de l’edició d’un opuscle informatiu per part del Departament de Salut pel que fa a l’atenció de la FM i la SFC a la Regió Sanitària de Barcelona (per començar, suposem).

Considerem que aquest fet ja suposa un avenç respecte al que havíem tingut fins ara, i en destaquem el recull que es fa dels continguts de la Resolució Parlamentària 203/VIII que va aconseguir-se gràcies al treball de totes i tots vosaltres.

És clar que la sensibilització dels professionals de la salut no pot aconseguir-se d’un dia per l’altre, però aquesta campanya està en la línia que feia falta (si bé sempre pot demanar-se més concreció, alguns matisos, alguna correcció i necessàries millores).

3173885363_7cd917965f_m1.jpgA partir d’ara serà molt important anar fent el seguiment de tot plegat. Del que passa als CAPs quan un pacient es visita pel metge de família; quan demana la derivació a una unitat hospitalària; i, finalment, quan sigui derivat als especialistes. I, si en aquest procés, alguna cosa no presenta un funcionament prou correcte, llavors els pacients haurem de fer les queixes pertinents (per escrit, a atenció a l’usuari, fent arribar còpies de les queixes a les associacions). Cada malalt, cada familiar, ha de fer un seguiment de l’atenció que es rebi.

Amb totes les precaucions del món, podem creure que, finalment des de l’administració es vol seguir el camí del compliment de la resolució 203/VIII, però ara tots nosaltres hem de fer-ne un seriós seguiment de les intencions que es desprenen d’aquestes informacions…

Tot seguit, els enllaços a la pàgina informativa de CatSalut i a la guia o opuscle informatiu:

http://www10.gencat.net/catsalut/rsb/fibromialgia/

http://www10.gencat.net/catsalut/rsb/fibromialgia/atencio_fibromialgia_SFC.pdf

Totes i tots, cal que seguim vetllant per a un veritable compliment de la Resolució.

Salutacions cordials.

Anuncis

4 responses to “D’acord amb el comunicat de l’ACAF

 1. Al primer cop d’ull, em sobta el fet que es remarqui tant i es parli tant, a l’hora d’establir criteris per derivar a especialistes per part del metge d’atenció primària, de psicoteràpia i de comorbiditat psiquiàtrica. Voleu dir que anem bé…?

 2. Hola, Ariadna.
  Això és precisament el que ens fa falta, que els malalts i familiars analitzin aquests documents que el Cat Salut ha fet públics.
  És bo que conegueu els vostres drets, que coneixeu el que diuen que faran, i que estigueu vigilants i exigents en el que fa als vostres drets.
  És bo que ens feu arribar les situacions que us aneu trobant..
  Nosaltres no defensem aquest document, simplement diem..val d’acord, els responsables del Cat Salut esteu dient que us comprometeu a desplegar les UHE en el sentit que marca la resolució…
  Ni ens ho creiem ni ens ho deixem de creure…però potser sí que els deixem un cert marge, per veure què fan i com ho fan.
  Tots hem de continuar més vigilants que mai…i exigents en el que diu la resolució.

 3. Gràcies per la informació, Jordi, estarem atents als nostres drets, i a que es compleixin, i si no es així, ho denunciarem cada vegada que creguem que s’estàn vulnerant.
  Tant de bó, encara que sigui de mica en mica arrivem a un acord amb la Sanitat Pública i ens vegin i ens escoltin i ens tractin com a persones malaltes que necessiten ser atesos com qualsevol altre malaltia.

 4. Al meu CAP no saben res d’això. Continuen sense derivar-me enlloc: ni internista, ni neuròleg, ni tan sols reumatòleg! Estem com sempre: amb paracetamol a dojo, i si em queixo anem a parar als relaxants musculars… només que, en el meu cas, i no ues dec dir res de nou a cap de vosaltres, els “relaxants musculars” tenen, tots, noms sospitosament acabats en “zepam”, i em penso que ja ens entenem. Ara veig això, el que comentàvem, i penso on són les novetats, si no deixem de parlar de comorbiditat psiquiàtrica… Potser sí posaran més unitats, tot i que sembla que de moment el que estan fent és canviar el nom o el concepte del que ja hi havia, però vaja, siguem optimistes i pensem que sí, que hi haurà més unitats, més atenció i més de tot… però canvia de debò el concepte? Canviar-ho tot per no canviar res: d’això els polítics en saben molt! Però d’acord, Jordi; ens mantindrem a l’espera amb els ulls i les orelles ben atents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s