NO PINTA GENS BÉ!

Imatge del Butlletí Oficial del Parlament

Informacions concretes i de primera mà, ens fan pensar que no hi haurà un compliment dels termes en que es va aprovar, per unanimitat la Resolució 203/VIII de 21 de maig de 2008.

Això no és acceptable de cap de les maneres.

 

Ahir vàrem anar a visitar persones de l’equip de direcció d’un hospital que ha tingut l’amabilitat de rebre’ns per parlar de l’implementació de la Resolució 203/VIII.

Les nostres preguntes varen ser ben senzilles…què us han dit que heu de fer, quines directrius heu rebut del Departament, com està el desenvolupament del pla funcional, com abordeu la fibromiàlgia i la fatiga crònica: conjuntament  o per  separat…totes elles preguntes de bon  contestar…si des del Departament i la Conselleria s’havien fet els deures.

Però…  ningú del departament s’havia posat en contacte amb l’Hospital visitat per parlar de la resolució, de  la seva implementació, ni per descomptat de cap mena d’Unitat Hospitalària Especialitzada(UHE). Tracten, doncs,  la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica en base a un protocol basat en el nou (vell) model  ( any 2007, que la ILP va demostrar que no servia!).

Les conclusions són clares. Ni l’Hospital visitat (que no serà l’ últim) ni  el Departament ni la Conselleria, han mogut un dit per estructurar cap mena  d’ UHE. ” No tenim res contractat” ens han dit, encara que compten amb un equip d’especialistes, i per la seva iniciativa es porta a terme una atenció especialitzada  basada en un metge reumatòleg per a la fibromiàlgia. No passa el mateix pel que fa a la fatiga  crònica.

No hi ha atenció pediàtrica, en el sentit que marca la Resolució.

 Es confirmen les males impressions pel que fa al no compliment de la Resolució…a veure què trobem al següent hospital que pensem visitar…però no pinta gens bé, no.

Aquesta deixadesa no solament ens ha de preocupar a les associacions de malalts i de familiars. Ha de preocupar –i molt seriosament —  al Parlament de Catalunya, perquè el 21 de maig de 2008, es va votar la Resolució per unanimitat.  

Aquesta unanimitat es tradueix amb una cosa ben concreta: tots els diputats TOTS, han de sentir-se obligats a defensar el seu compliment. Penseu que aquest text es fruït d’una Iniciativa Legislativa Popular, la ciutadanía de Catalunya va expressar clarament amb 150.000 signatures quina era la seva voluntat, voluntat que va ser recollida en forma de mandat del Parlament.

Poca broma. Estem davant d’una qüestió molt seriosa. Si la Resolució 203/VIII, no es veu complida, l’escarni arriba al propi Parlament de Catalunya, però també als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Contínuament es parla de la desafecció dels ciutadans vers els seus mandataris polítics. Doncs si finalment assistim a l’incompliment del mandat parlamentari, sorgit de la voluntat ciutadana… en què queda la voluntat de que hi hagi participació democràtica de la ciutadanía en el nostre país?

 En aquest punt cal recordar el que es va defensar al parlament el dia 21 de maig de 2008, i que tots els grups vàren votar per unanimitat:

http://angelsmcastells.nireblog.com/cat/ilp-fm-sfc-iniciativa-legislativa-popular

Si voleu llegir més sobre aquest gaire bé segur incompliment de la resolució:

http://www.ligasfc.org/index.php?name=News&file=article&sid=246

I si us queden temps i ganes, podeu lelguir la transcripció del que es va dir el dia 21 de maig al Parlament de Catalunya.

 http://www.plataformafamiliars.org

No pinta gens bé, no.

Anuncis

6 responses to “NO PINTA GENS BÉ!

 1. Las familias queremos la dimisión de la Consellera!

 2. Jordi, Clara, en http://angelsmcastells.nireblog.com/post/2009/04/08/fer-honor-a-la-paraula-donada es pot veure tota la sessió, des de la nostra defensa inicial fins la votació… perquè li caigui la cara de vergonya a més d’un o una…! Us demanaria que en feu difusió. Com em deia una amiga aquest matí mateix, hi ha encara massa gent que no sap qué varem defensar i qué ens va contestar cada grup polític… ni quina cara hi feia la Consellera! Una abraçada!

 3. Ai Jordi…. jo ja fa molt temps que et vaig dient que em temo que no hi haurà ni un sol punt que s’hagi aconseguit dins la data limit que es va posar.
  Diguem desconfiada, no se, però quan han passat ja quasi 11 mesos i queda 1 més por portar a terme una labor tant gran i que requereix tanta feina, seria voler-nos tapar els ulls per no veure la crua realitat.
  Jo crec que ja podem començar a posar-nos les piles per fer tot el que calgui, anar o tot arreu on calgui, parlar als mitjans de comunicació, tant escris com visuals i fer veure la realitat, si incompleixen aixó, com podem refiar-nos de que ens representin en qualsevol cosa que s’hagi de decidir democraticament?. Que els costa a ells dir que si, si al final no fan res de res, ni tant sols asseures i començar a parlar-ne?.
  Nosaltres hem de tenir molt clar que aquesta gent no ens representa, que no els volem aqui, que no parlen en el nostre nom.
  Continuem la lluita, Jordi, i compta amb mi per qualsevol cosa que s’organitzi, malgrat que estic passant una temporada bastant dolenta, no em fa res, si cal ja vindré acompanyada per no caure.
  Tens raó, no pinta gens bé.
  Maite

 4. Després de la visita a l’hospital que hem fet, n’hi haurà d´altres; encara que després de la mateixa, la ràbia et rosegui una mica, empessem saliva, però que sàpiguen que continuarem. El que em preocupa una mica ,és que, després d’escoltar els polítics en el Parlament que ens diessin ” mai més estereu solts”, de veure’ls a tots dempeus mirant-nos i aplaudint, havent votat la Resolició.Ara què ens diran?

 5. Ens diràn qualsevol cosa per fer-nos callar, Lidia, però continuaràn sense fer res. Jo no confio en cap politic.

 6. Aquesta és la democràcia que tenim: una democràcia de paper mullat per a un país de fireta. Ja ho sabem, que la democràcia és el menys dolent dels sistemes polítics, res a veure amb la dictadura, evidentment!!!, però començaria a ser hora de pujar una mica el nivell, no? Això de posar-li al ciutadà mitjans perquè participi, i després continuar anant a la seva com si no existíssim és pervers i diu molt de la classe política que tenim. Doncs haurem de dir-los què en pensem, de tot això, a l’hora d’anar a votar. És clar que, ara que hi penso… en el cas d’aquesta Resolució TOTS hi van votar a favor, i ara TOTS estan deixant de fer els deures, o sigui que… Tot plegat és lamentable. L’únic que se’ls demana és que facin la seva feina, com a qualsevol que cobra per fer una feina, i que la facin bé, és clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s