COMUNICAT DE PREMSA

ÈXIT DE CONVOCATÒRIA DE LA PLATAFORMA DE FAMILIARS DE PERSONES AFECTADES DE FIBROMIÀLGIA I DE SÍNDROME DE FATIGA CRÒNICA.

Barcelona, 26 de gener 2009.

La Plataforma Familiars FM-SFC, associació de familiars de persones afectades de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitats Químiques Múltiples , constituïda ara fa poc més  de dos mesos, ja ha assolit els 1.500 socis inscrits.

Aquest creixement de l’entitat en tan poc temps és indicatiu de la necessitat d’atenció que tenen tant els malalts com els familiars de les persones afectades per aquestes patologies, que reclamen al govern més diligència en el compliment de la Resolució 203/VIII (sobre l’atenció d’aquestes malalties mitjançant la creació d’unitats hospitalàries especialitzades).

La Plataforma Familiars FM-SFC va ésser presentada el passat 19 de novembre a l’Auditòri de la ONCE a Barcelona, amb una sala plena de gom a gom de persones malaltes i també de familiars i amics. Tanmateix, però, aquests malalts i familiars, no estaven sols; per primera vegada es varen fer visibles un important nombre de metges i d’infermeres, com també de representants de grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que, amb la seva presència, manifestaren un clar suport als assistents a l’acte de presentació.

La Plataforma  Familiars FM-SFC, ha nascut amb l’objectiu de vetllar pels drets de les persones malaltes i dels seus familiars i pel compliment de la Resolució 203/VIII, aprovada el mes de maig de 2008. Els grups parlamentaris hi tenen el seu compromís adquirit des del mateix dia de la votació unànime al Parlament de Catalunya; un compromís de treball en la defensa del compliment dels continguts d’aquesta resolució parlamentària.

 Els malalts i familiars ens sentim creditors d’aquest compromís, donada la manca de comprensió i atenció que encara a dia d’avui pateixen molts malalts i familiars.Aquesta resolució, els continguts de la qual estaven recolzats per més de 140.000 signatures, recull les aspiracions de les associacions d’afectats i insta el govern a desplegar Unitats Hospitalàries Especialitzades en aquestes malalties, amb equips multidisciplinars, a totes les Regions Sanitàries de Catalunya i a que els afectats per qualsevol de les dues malalties tinguin accés a aquestes unitats en un termini no superior a noranta dies de llista d’espera.La Plataforma Familiars FM-SFC, en representació dels més de 1.500 membres que ja la conformen, treballarà per tal que la veu dels familiars i dels amics de les persones afectades per aquestes malalties sigui escoltada per aquells que els han de procurar una atenció mèdica acurada i de qualitat, d’acord amb el compromís adquirit el dia 21 de maig de 2008 pel Parlament de Catalunya. 

Plataforma Familiars FM-SFC

http://www.plataformafamiliars.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s