El camino a recorrer es todavia mucho.

Saber poco

El passat dimecres dia 17 de desembre va aparèixer publicat a La Vanguardia, un article que parlava de “la propera remissió de l’estat dels malalts de Fibromialgia gràcies a l’efecte de determinats fàrmacs.

  Creiem que es tracta d’un article que ha de ser puntualitzat i completat, cosa que intentarem fer des d’aquest espai.

 Hem de ser crítics amb la informació referent a determinats fàrmacs, que en el millor dels casos, han estat i són seriosament qüestionats per la comunitat científica, i com en el cas de l’Ampligen tot i que fa 14 anys que les farmacèutiques ho intenten, no ha estat aprovat per ser comercialitzat als EUA.

Els medicaments mencionats a l’article en qüestió no son efectius  i poden provocar seriosos efectes secundaris (alguns d’ells força greus) a un bon nombre de malalts.

No és possible donar a entendre que amb la prescripció generalitzada d’aquests fàrmacs es solucionen la gran majoria de casos. Estem parlant de fàrmacs que han de ser prescrits per especialistes i amb molta, moltíssima precaució i acurat seguiment, i que en cap cas suposen la solució a la malaltia. 

Si bé és cert que es necessiten antivirals i immunomoduladors per al SFC, avui en dia passen per altres línees d’investigació no mencionades a l’article. 

La comunidat científica está d’ acord en  que l’Ampligen ya es historia pasada. 

En un altre ordre de coses, lamentem que l’article hagi obviat la titànica lluita que els malalts d’aquestes malalties han hagut de fer en front de l’administració, esdevenint una fita històrica. Ens referim a la Iniciativa Legislativa Popular, que complint tots els requisits legals, va aconseguir 140.000 firmes de ciutadans de Catalunya demanant un conjunt de millores per a l’atenció dels malalts, que va acabar materialitzant-se en la Resolució Parlamentària aprovada per unanimitat de tot els parlamentaris i grups polítics (i no per majoria absoluta com s’ha pogut llegir en algun mitjà).


Aquest vot unànim, no és més que un mandat de tots els diputats, de totes les opcions polítiques del Parlament cap al govern de la Generalitat, qui en un termini d’un any a partir de l’entrada en vigor del text aprovat, ha d’haver desenvolupat els seus continguts. Aquest vot unànime, és també un compromís de tots els diputats per exercir el control parlamentari orientat al compliment dels termes de la resolució.
 

De totes les maneres, al proper mes de maig, a pocs mesos del començament de la propera campanya electoral de cara a les eleccions autonòmiques catalanes, finalitzarà el termini per dur a terme el compliment Resolució i els malalts i familiars en podrem avaluar els resultats.

Més informació a http://www.plataformafamiliars.org/editoriales.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s