Comunicat de Premsa

Massiva assistència a la presentació de la Plataforma de familiars de persones malaltes de fibromiàlgia i de síndrome de fatiga crònica.

Més de 500 persones van assistir ahir dimecres a l’acte de presentació de la Plataforma FAMILIARS FM-SFC a l’auditori de la ONCE de Barcelona. La gran afluència de  públic va va fer petit l’auditori i moltes persones no van poder entrar a la presentació ni a la conferència que la seguia.

Les persones assistents, bàsicament malaltes i familiars, van estar acompanyades per destacats representants de diversos grups parlamentaris, com també per consellers de districte i regidors de l’ajuntament de Barcelona, associacions de malalts i representants del Sindicat de Metges de Catalunya.

Jordi Calm, president de la plataforma, va manifestar la voluntat d’aquesta entitat de vetllar pels drets de les persones malaltes de FM i de SFC i pel compliment de la Resolució 203/VIII, sobre l’atenció d’aquestes malalties, aprovada unànimemement pel Parlament de Catalunya el passat mes de maig. Aquesta resolució recull les aspiracions de les associacions d’afectats i insta el govern a desplegar Unitats Hospitalàries Especialitzades en aquestes malalties, amb equips multidisciplinars, a totes les Regions Sanitàries de Catalunya i a que els afectats per qualsevol de les dues malalties tinguin accés a aquestes unitats en un termini no superior a noranta dies de llista d’espera.

Jaume Cortés, advocat del Col·lectiu Ronda, va expressar el suport d’aquesta organització a la nova plataforma i al moviment associatiu de persones afectades per aquestes malalties, tot qualificant-lo de “moviment social imparable”.

La plataforma també va comptar amb el suport de la Federació Catalana per a la FM i la SFC i de la Lliga SFC, principals organitzacions de persones malaltes de fibromiàlgia i fatiga crònica, que es van felicitar pel fet que, a partir d’ara, comptaran amb l’ajuda de familiars i amics en la defensa dels seus drets i de les seves demandes.

A continuació de la presentació de la plataforma, va tenir lloc la conferència “Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica: diferències i semblances”, organitzada per l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF). La conferència anà a càrrec del Dr. Joaquim Fernandez Solà, coordinador de la Unitat de SFC de l’Hospital Clínic de Barcelona, qui va parlar dels criteris diagnòstics d’ambdues malalties i va incidir en la necessitat que aquestes patologies comptin amb el degut reconeixement sanitari i social. 

Anuncis

4 responses to “Comunicat de Premsa

 1. Hola Jordi, us volia felicitar per l’èxit d’ahir. Jo evidentment no hi vaig poder anar, però hi van anar els meus pares i ja m’han posat al corrent de tot.
  Enhorabona per la vostra feina!

 2. Me n’alegro molt. Us ho mereixeu els promotors, i ens ho mereixem tots els afectats. Moltes gràcies, Jordi, i molta, molta sort!!!

 3. Quin éxit, Jordi. Encara que tú per la teva dedicació, constància i persistència, t’ho mereixes.
  Et felicito de tot cor, i no saps com m’hagues agradat poder-hi assistir fisicament, encara que el meu cor era allà amb tots els que esteu lluitant en el meu nom, en el nostre nom.
  Gràcies.

 4. Gràcies per les vostres felicitacions.
  Però considero que dimecres dia 19 a aquell auditòri va ser el dia dels malalts i els familiars…L’èxit és de totes les persones que erem allà. Tots els que hi erem teniem en comù un dessig: ajudar els malalts…
  Aprofito per donar les gràcies a totes les persones que van assistir a la presentació i la conferència. Sé que moltes persones van fer un veritable esforç aquell dia…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s