Aixì no es pot atendre una persona malalta

Hola,bona nit…com esteu?

Estem rebent queixes de la forma que tenen alguns professionals que valoren els malalts a l’ICAM

Tot i que el Síndic de Greuges ha iniciat una investigació d’ofici, perquè a ell tambè li han arribat aquesta mena de queixes, sembla que continúen havent-hi persones que potser per manca de formació específica o potser per una posició personal (no sabem ben bé quina de les dues explicacions podem triar) estan dispensant un tracte totalment inapropiat a persones que estan patint una malatia que els detrossa la vida. Els malats veuen com no son tinguts en compte informes mèdics d’especialistes i el que és pitjor, en més ocasions de les que raonablemet es pot esperar de professionals de la medicina, veuen com son ridiculitzats i/o menyspreats.

Us adjunto un testimoni, d’una persona que recentment ha patit aquesta mala praxis en l’atenció a un malalt:

 “Avui he anat a l’ICAM,amb un munt d’informes per demanar l’incapacitació. M’han tractat de mentidera, gandula i estafadora. No m’han volgut tramitar l’expedient perque han dit que la fibromialgia no es contemplava com una malaltia incapacitant. Tampoc per depresió, perque m’ha dit que feia massa bona cara per estar deprimida (portava 2 informes de Psiquiatres que demanaven la meva incapacitat laboral definitiva) Al final li he dit “Doncs que haig de fer?, perquè jo així no puc treballar” M’ha dit que em demanava un altre informe Psiquiatric, però que no li parles mai més de Fibromialgia perquè per ella aquest nom no existeix. Jo li he dit que com que soc educada no li contestaria als seus comentaris bexatoris, però que li desitjava que encara que només fossin uns dies li desitjava que pogues estar dintre el meu cos, a veure si llavors canviava d’opinió. Jordi, estic milt desanimada i molt empipada i em fa rabia que s’omplin la boca amb la llei del parlament i amb altres concesions que no fan res, nosaltres continuem igual o pitjor que abans”.

 Entenem perfectament la situació d’aquesta persona, estava sola (no deixen entrar acompanyants), nerviosa i amb un dels dies dolents. Es va sentir maltractada i no va entendre l’actitut d’una professional de la medicina, que tot i que estava valorant una possible incapacitat, tambè (al nostre entendre) estava realitzant un acte mèdic.

Aquesta forma d’atendre persones malaltes ha de desaparèixer de les administracions. Un malalt no és un sospitòs, és …un malalt que necessita ajut.

Anuncis

5 responses to “Aixì no es pot atendre una persona malalta

 1. Animo tothom a escriure als parlamentaris, sobretot en Francesc Sancho (CiU), que es va implicar especialment en la defensa de la ILP i la subsegüent Resolució pel SFC i la FM; als M.H. Presidents de la Generalitat, Sr. José Montilla, i del Parlament, Sr. Ernest Benach; a la Consellera de Salut, Dra. Marina Geli; al vice-president, M.H. Josep-Lluís Carod-Rovira… als nostres representants electes, vaja, i especialment al Síndic de Greuges, reflectint i queixant-se d’aquesta situació, a aquestes altures inexplicable i intolerable. I demano que no ens conformem amb promeses i amb bones paraules. L’ICAM està fent això cada dia, ara mateix, i les persones que en són víctimes no poden esperar.

 2. ¡Qué rabia no saber catalán! Soy enfermo de SFC y me encantaría saber qué dice aquí.
  Un saludo de Gaspar.

 3. Traducción para los que entienden el catalán o tienen dificultades para ello:
  Animo a todo el mundo a escribir a los parlamentarios, sobretodo a Francesc Sancho (CiU), que se implicó especialmente en la defensa de la ILP y la subsiguiente Resolución por el SFC y la FM; a los M.H. Presidents de la Generalitat, Sr. José Montilla, y del Parlament, Sr. Ernest Benach; a la Consellera de Salut, Dra. Marina Geli; al vice-president, M.H. Josep-Lluís Carod-Rovira… a nuestros representantes electos, vaya, y especialmente al Síndic de Greuges, reflejando y quejándose de esta situación, a estas alturas inexplicable e intolerable. Y pido que no nos conformemos con promesas y con buenas palabras. El ICAM está haciendo esto cada dóa, ahora mismo, y las personas que son víctimas de esto no pueden esperar.

 4. No te preocupes Gaspar, sabiendo que hay personas que quieren entender el contenido de este blog, no tendremos inconveniente en escribir los comentarios en Castellano.
  No te lo pierdas, porque estamos dispuestos/as a luchar y a conseguir lo que nos corresponde por ley.

 5. Soy una mujer de 41 años, arrastro la enfermedad desde los 25 y hace 6 que estoy diagnosticada de FM y FC , tengo multitud de informes y estoy en el clinic en el area de fibromialgia. He pasado 3 veces por el ICAM y las tres veces me han hecho sentirme vejada, maltratada e insultada, pero quiza el peor caso ha sido el ultimo; esta vez me toco una doctora , en apariencia, muy educada, me mando hacer una prueba muscular (prueba en la que todos sabemos que no sale nada), me hizo ir una vez por semana durante tres semanas seguidas y a la tercera me dijo: que llevaba mucho tiempo cobrando( no llegaba a 300€) y que como sanitat no contemplaba la fibro ni la fatiga cronica como enfermedades invalidantes me tenia que dar el alta. Yo le conteste llorando de impotencia, si no puedo levantarme de la cama como pretende que trabaje? y ella me dijo que me comprendia , que yo era una persona valiente y luchadora con la cabeza muy bien amueblada, que entendia que realmente yo merecia una invalidez absoluta, pero que si me la daba ella se quedaria sin trabajo, que ellos en el ICAM tienen unos baremos y que mis enfermedades no estan en ellos….que lo sentia muchisimo , pero que me daba el alta.
  Me hizo sentirme la persona mas desgraciada del mundo, me estaba diciendo que mi enfermedad era terrible , pero por la burocracia, politica o no se por que, nadie me daria una baja, por mal que estuviera…..ES TAN CRUEL!!!!
  HE TENIDO QUE OIR QUE ESTOY LOCA, QUE ME INVENTO EL DOLOR Y LA FATIGA, QUE SOY UNA VAGA, QUE SOLO QUIERO UNA PAGA….SEÑORES DEL ICAM ME PERTENECE UNA PAGA DE 354€ , REALMENTE CREEN QUE ALGUIEN LUCHARIA POR ESE DINERO, SOLO LUCHO POR QUE ALGUIEN ME DIGA QUE MI ENFERMEDAD ES REAL, QUE MI DOLOR ES REAL, QUE MI CANSANCIO EXTREMO ES REAL, QUE MI RIGIDEZ ES REAL….NO ES TANTO PEDIR YA QUE EL CALVARIO DEL DIA A DIA LO VIVO YO……
  VAMOS A LUCHAR TODAS UNIDAS POR FAVOR, NO NOS MERECEMOS QUE NOS TRATEN ASI!!! ANIMO A TODAS .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s