Imaginació al poder…ufff fa molt temps que no s’escolta aquesta expressió.

Imaginació 

Foto extreta de http://www.flickr.com/photos/erio/70261475/ sota licencia CC

Les persones que conformem l’entorn del malalt, no ho tenim fàcil per a comprendre un sofriment que pot presentar-se en forma intermitent. Un malalt un dia pot estar bé, però a l’endemà pot tenir la sensació que li han donat una pallissa. Això és, un dia gairebé pot plantar cara a les tasques quotidianes, i al cap de dos dies no poder ni cuinar el seu propi menjar.

La fibromiàlgia és menys invalidant que la síndrome de fatiga crònica?. Potser en els estadis més greus d’amdues malaties sí, així és. 

Però per al cas de malalts que no presenten la malaltia en el seu grau més extrem em pregunto, invalidesa del malalt?, Potser caldria encunyar un nou concepte: la alterinvalidesa. Alterinvalidesa, perquè és una invalidesa que no concidiria amb  la reconeguda per la legislació laboral i per la pròpia seguretat social.

Com pot conservar el seu treball, algú que pot treballar per exemple 10 dies dels 20 laborables que té un mes?. Però és que ni tan sols aquests malalts, que certament hi ha dies que són capaços d’afrontar el seu treball, poden saber quins seran els dies  d’entre aquests quinze, en que podran afrontar el seu treball.

Hi ha setmanes que les poden treballar gairebé completament, i hi ha setmanes que únicament tenen possibilitat de treballar un o dos dies.

Aquesta situació és susceptible de patir-se tant en el cas d’un malalt de fibromiálgia com en el cas d’un malalt de SFC. No veig que hagi diferència entre patir FM o SFC.

Alterinvalidesa i imaginació al poder! 

Anuncis

2 responses to “Imaginació al poder…ufff fa molt temps que no s’escolta aquesta expressió.

  1. Això mateix passa als que patim la malaltia del Lyme o Borreliosis. És una malaltia que es transmet amb una picada de paparra. De totes maneres, més del 50% de malalts de Lyme no recorden cap picada, o bé perquè no l’han vist, no li han donat importància o no n’han tingut mai cap. També he pogut constatar que la majoria de metges no consideren la malaltia de Lyme seriosament, ja sigui perquè tenen informació errònia, els anàlisis són poc fiables (el diagnòstic ha de ser clínic), i prefereixen anomenar-ho Fibromialgia o Fatiga Crònica o Simptomes Psicosomàtics per evitar el tractament d’antibòtic a llarg termini. Més info sobre LYme a http://www.ilads.org. Crec que val la pena considerar el Lyme seriosament.

  2. Montse. Doncs no coneixia aquesta malaltia, no.
    Penso que cal que d’aquestes malaties se’n ocupin especialistes experts, i amb mitjans adeqüats i no pas metges formats a corre cuita per el tractament d’una malatia que no és massa coneguda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s